spoko:-)
najpierw napisałam potem dopiero pomyślałam, żeby zapytać "Pana Google" :-)
już chyba wszystko wiem...
pozostawiam link dla innych mam:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,96101798,96101798,masc_Elma.html
spoko:-)
najpierw napisałam potem dopiero pomyślałam, żeby zapytać "Pana Google" :-)
już chyba wszystko wiem...
pozostawiam link dla innych mam:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,96101798,96101798,masc_Elma.html
Ja ta masc kupowalam w PL dla mojen corki na recepete,ale niestety zadna z pielegniarek nie udzielila fachowej informacji,jak ja dobrze zastosowac-bylo to 9 lat temu.
Z ta mascia jest tak,ze prawie jedna mala tubka idzie na jeden punkt.Lekarz zawsze czeka,az zacznie dzialac ok.godziny.Tutaj to on robi wklucie
Ja znowu o czymś innym :)
Od dwóch tygodni - odkąd Julka pewnie chodzi - zrobił się z niej wypisz wymaluj książkowy przypadek ADHD :) Czy wasze dzieci sa też tak na maxa aktywne, az do bólu? :)
Ból oczywiście tyczy się rodziców :)
Moze nadrabia stracony czas spedzony na tylku :)
Ile ona ma teraz?Maks ma 14 miesiecy i porusza sie na czworakach,jak quasimodo :)
Jutro skończy 16 miesięcy. Gdyby nie zapewnienia lekarzy, że organizm sam dawkuje sobie wysiłek, zaczęłabym się martwic tym nieprzerwanym szaleństwem.
Ostatnio nie mogę jej z oczu stracić, bo jak nie wspina sie na schody, to wyciąga ziemię z kwiatków, albo przeglada kuchenne szafki :)
moj juz przeglada szafki,wlacza sobie DVD i inne sprzety.Jak odkurzam to przelacza mi moc :)
mysle,ze dzieci same wiedza kiedy powiedziec stop:)
widzialam Oskara Aski na zywo-ma niespozyta energie :)
Aska moze tylko potwierdzic
:) oby to był dobry znak :)
jest-NA PEWNO
chore dziecko jest ciche, anemiczne, nie ma energii do zabawy
Polę, ostatnio też rozsadza energia ale strasznie się wkurza, że nie może się przemieszczać próbuje i próbuje ale nogi jej się rozjeżdżają :) ale z tego co widzę to jej ramiona są co raz silniejsze i myślę że nie długo będzie raczkować.
Na pewno dobry objaw ;)
Max ma 14 miesiacy i zaczal stawac przy meblach.No mu sie chwieja,ale to juz nastepny etap w drodze do chodzenia.Jego wielka motywacja jest pies za ktorych ciagle raczkuje.To taka domowa dogoterapia :)
Musisz się zalogować, aby móc pisać.